Bilferien går sydpå – dette skal du have med!

Bilferien går sydpå – dette skal du have med!

Når du skal køre sydpå er der en række praktiske ting som du skal sørge for at have med i bilen og så skal selve bilen også være klar til turen.

Er det anderledes for danskere end så mange andre?

Måske ikke, men klassisk er det at de fleste af os i hvert fald gerne vil være forberedte og i denne artikel får du en række tips til hvad du skal huske at have med og hvordan du sikrer dig at bilen er helt klar til turen.

Lad os starte med det praktiske.

Praktiske detaljer

Undersøg altid reglerne for det land du skal køre til. Det kan være de har miljøzoner som er afhængig af din biltype, eller der kan være særlige regler for vejskatter.

Dernæst skal du undersøge reglerne for de lande du passerer på turen. Ud over at det er en god idé at kende hastighedsbegrænsningerne på de almindelige former for veje, bør du også kende til regler for dæktyper og seleregler/sædetyper for børn hvis de er med på turen.

Dernæst skal du have bilens papirer med og så naturligvis dine pas og blå sygesikringskort.

Husk også at have et “first aid kit” med i bilen, samt gule veste og advarselstrekant – i tilfælde af nedbrud.

Mekaniske detaljer

Sørg for at bilen er relativt nyserviceret – med særlig kontrol af olie, bremser, dæk og kølervæske. Det er typisk de ting, der kan forårsage større nedbrud/skader – så sørg for at det er i orden. På komfort siden bør du sørge for at dit aircondition / klimaanlæg fungerer som det skal – særligt hvis i skal køre om sommeren.

Tjek synsperioden for bilen – så du ikke nøjagtig rammer en periode hvor bilen er indkaldt til syn.

Sørg for at du har sprinklervæske på bilen.

Gør bilen lækker

Når alt det praktiske er klaret – kan du have fokus på det, der skaber velvære i bilen. Det er at du har ryddet alt unødvendigt af vejen, og givet den en god støvsugning og indvendig rengøring. Særligt skal du være opmærksom på ruder, da et dårligt udsyn vil nedsætte din samlede reaktionstid.

Udvendigt er det mest af alt op til din personlige præference når folk skal se dig ude på vejen – men da du skal tilbagelægge mange kilometer, kan det være en god idé at sørge for at der er en form for lakforsegling på bilen. Kører du i en ældre bil med gulnede forlygter – bør du få disse poleret op inden du kører.

Skal bilen skinne – kan du overveje om du skal foretage en polering af dine fælge, da disse typisk er det du lægger meget mærke til og samtidig er noget af det, der er mest udsat, da det er tættest på kørebanen.

God tur!

 

Rejser-elskeren