En tidlig scanning – en tryghedsscanning

En tidlig scanning – en tryghedsscanning

Dette indhold er sponsoreret

Er der liv i maven? Forløber graviditeten sig, som den skal? Er der et eller to små mennesker på vej? Disse tanker kan man nemt begynde at få i dagene efter, at man har fået en positiv graviditetstest. Derfor kan man med fordel for lavet en tidlig scanning. Hovedfokusset ved en tidlig scanning er at se, om barnets hjerte slår, som det skal. Fra man opdager ens graviditet skal man på en ny rejse – en moderlig rejse. Det kan derfor være utrolig livsbekræftende og rørende, at kunne se ens barns hjerte banke af sted, især fordi man i den første tid ikke har særlig meget følelse med barnet inde i maven. Når først man har set barnet inde i maven, og hørt dets hjerte slå, så bliver graviditeten mere virkeliggjort. Læs med her i artiklen for at lære mere om tidlige scanninger.

Hvornår kan man få den tidlige scanning?

Allerede fra uge 6 ville man kunne se det lille fosterhjerte slå ved en tidlig scanning. Man kan nemlig se, om et fosterhjerte slår, når fosteret er 2 mm langt. Før de 6 uger er fosteret ikke udviklet nok, og derfor kan man ikke forvente at se et hjerteslag, men efter 6 uger vil det faktisk være muligt. Det er en helt unik og fantastisk følelse og oplevelse at se ens barns hjerte slå for første gang. Når man ser et hjerte slå, så kan man også tælle antallet af fostre inde i livmoderen. Man derfor også allerede i den tidlige graviditet kunne se, om man skal have tvillinger eller blot ét enkelt barn. 2% af alle graviditeter er tvillinger. En scanning i de første uger vil altid foregå ved en vaginalscanning.   

En tidlig scanning giver tryghed

Hvis man er nervøs for ens barn, så er det vigtigt med tryghed i graviditeten. Det kan en tidlig scanning hjælpe med. Man kan også få en tidlig scanning, hvis man bare er nysgerrig, og ikke kan vente længere med at møde og se ens baby. Ved en tidlig scanning ville man kunne undersøge, hvor langt henne man er i graviditeten, om hjertet slår, om der er tvillinger eller ét enkelt barn, om babyen vokser som den skal, om alt er okay i forhold til blødninger eller smerter, moderkagens placering og meget mere. Selvom mange ved, hvornår befrugtningen er sket, så er det ikke sikkert at en tidlig scanning vil vise én, hvad man havde forventet at se. Faktisk er graviditeten ofte yngre, end mange forventer. Det kan skyldes at babyerne har forskellige afsæt i tilvæksten. Derudover kan en lang eller kort cyklus også være en del af forklaringen.

Rejser-elskeren